Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z orzechem i bitą śmietaną

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
orzechy włoskie 20 sztuk
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z orzechem i bitą śmietaną

Rozwałkowane ciasto francuskie dzielimy na kwadraciki 4-4 cm. W środek takie kwadrata wkładamy 1/2 orzecha, oczywiscie wyłuskanego. Tak dla jasności:) Następnie sklejamy boki po przekątnej ze soba. Wierzch smarujemy rozbitym na talerzu jajkiem. pieczemy w temp 200 stopni takie ciasteczka 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 18.05.2012 13:45
pycha
Anna152 12.05.2012 16:36
super
Angelika10 26.02.2012 00:41
pycha
caffee_tea 23.02.2012 23:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak