Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku . Odcisnąć . Rozdrobnić . 2 cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto .Połowę pieczarek pokroić w drobniutką kostkę , podsmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano . Mięso wyrobić z cebulą, podsmażonymi pieczarkami , bułką ,jajkiem . Doprawić , pieprzem i sosem pieczarkowym . Formować kotlety ( z tej porcji wychodzi 6 sztuk ) i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano . W ostatniej fazie smażenia dodać na patelnię masło do smaku .Chwilę dusić .Osobno usmażyć na rumiano pozostałą część pokrojonych w grube plastry pieczarek .
Podawać z ziemniakami puree , obłożone pieczarkami .

Zupełnie przez przypadek doprawiłam kiedyś masę mięsna takim sosem bo robiłam kotlety na biwaku i okazało się ,że zabrakło przypraw a jest gotowy sos .Nawet zupa grzybowa do tego się nadaje ( trzeba tylko przesiać przez sitko by nie było np. makaronu ) .Spróbujcie – smaczne .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !