Sposób przygotowania

Ciasto francuskie, ( zrobione, bądz kupione) musimy rowałkować. ROzwałkowane ciato fransuckie dzielimy na 4 kwadraty. Każdy kwadrat zwijamy w ten sposób ,że krawędz ciasta francuskiego zwijamy tak,aby dotykała się z częścia ciasta znajdującego się około3 cm dalej od niej( musi być taka dziura, dzięki której potem wyciśniemy bitą śmietanę. Dalej zwijamy w rulon. Nadajemy kształt rogala, taki półksiężyć a boki sklejamy . Często pdoczas pieczenia jednak się wyprostowuje ;( Tak postępujemy z każdym pozostałym kwadratem. Wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemyw temp 200 stopni C przez 15 minut. tak upieczone rogaliki, ktore są wystudzone wypełniamy bita śmietaną. dziubek od bitej smietany wprowadzamy od dołu w rogala i wypełniami bitą śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie takie rogaliki, az chyba zrobię, mam ciasto w lodowce akurat
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie takie rogaliki, az chyba zrobię, mam ciasto w lodowce akurat
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    trzeb zrobic lub kupic ciasto francuskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !