Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos Myśliwego

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 1 kg
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 4 garście
marchewka 1
łopatka wieprzowa 50 dag
koncentrat pomidorowy 90 g
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos Myśliwego

Kapustę kiszoną odciskam i wrzucam do garnka. Rozpoczynam gotowanie. Dodaję namoczone grzyby suszone z wodą oraz starta na jarzynówce marchewkę. Po 15 minutach dodaję pokrojone kostkę kiełbasę i kostkę podsmażonej łopatki wieprzowej. Jeszcze koncentrat pomidorowy i gotuję następne 20-30 minut. Na koniec wsypuję przyprawę do bigosu i do tego czasu gotuję ostatnie 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 21.03.2013 08:23
ja zwykle nie robie z grzybami ale z chęcią bym zjadła taki bigos
romanrafal
romanrafal 14.01.2012 18:12
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak