Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno,dodajemy do nich cukier,chwilę jeszcze ubijamy,dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mak. Gotowe ciasto wylewamy na natłuszczoną brytfannę i pieczemy w 180stopniach.
Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku i odstawiamy w chłodne miejsce.
Ostudzone ciasto przekrawamy na pół. Pierwszą (dolną) część smarujemy masą (1/3) ,układamy na niej delicje i kawałki brzoskwiń na przemian. Zalewamy je tężejącą galaretką cytrynową. Kiedy galaretka stężeje rozsmarowujemy na niej resztę masy śmietankowej i na nią nakładamy górną część ciasta.Śnieżkę ubijamy jak w przepisie na opakowaniu,wsypujemy do niej kisiel i wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    smakowicie wygląda kolorowy i na pewno pyszny
  • 6
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    posmakowałam i pychotka :) palce lizać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !