Sposób przygotowania

Koperek należy gotować kilka minut w wywarze z mięsa, następnie wyjąć. Masło należy w miseczce rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość wywaru i rozprowadzić, przyprawić solą i pieprzem, wszystko razem zagotować i dodać do sosu. Koperek wyjęty wcześniej z wywaru należy bardzo drobno posiekać i dodać do sosu, można podgrzać, nie należy sosu gotować!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ulubiony sos mojego taty :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    dość często robie sos koperkowy :)))) jest pyszny :))))
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię taki sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !