Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z mięsa 3 szklanki
śmietana 1,5 szklanki
mąka 6 dag
masło roślinne 6 dag
koperek 10 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Koperek należy gotować kilka minut w wywarze z mięsa, następnie wyjąć. Masło należy w miseczce rozmieszać z mąką, dodać niewielką ilość wywaru i rozprowadzić, przyprawić solą i pieprzem, wszystko razem zagotować i dodać do sosu. Koperek wyjęty wcześniej z wywaru należy bardzo drobno posiekać i dodać do sosu, można podgrzać, nie należy sosu gotować!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.10.2012 22:27
bardzo lubię taki sos
pioge7 29.03.2011 18:38
zrobię :)
Ewa92 08.11.2010 18:52
dość często robie sos koperkowy :)))) jest pyszny :))))
Iwusia 09.08.2010 17:04
Ulubiony sos mojego taty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak