Sposób przygotowania

Majonez i jogurt wymieszać razem, dodać roztarty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem tak aby postał sos czosnkowy. W zależności od upodobań można dać więcej lub mniej czosnku. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do grosa i usmażyć. Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w malutką kosteczkę. Poczekać, aż woda z ogórków i pomidora ocieknie. Kapustę pekińską przekroić wzdłuż na połowę i pokroić w poprzek na cieniutkie paseczki. Układać w półmisku warstwowo: piersi z kurczaka, ketchup rozsmarować na piersiach, 1 czerwona cebula, połowa kapusty pekińskiej, ogórki konserwowe, 1 czerwona cebula, druga połowa kapusty pekińskiej. Na wierzchnią warstwę kapusty wylewamy sos czosnkowy tak aby pokrył całą powierzchnię. Na wierzch sałatki kładziemy pomidora pokrojonego w kostki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszna sałatka, ja b.lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    moja ulubiona
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonała :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    ekstra :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna, lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    pyszna
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo taką lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !