Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paseczki, doprawiamy i smażymy na odrobinie tłuszczu.

Ziemniaki obieramy, kroimy na duże frytki i smażymy .

Podgzewamy chlebek Pita na patelni z odrobiną oliwy.

Pomidory i cebulę kroimy w plasterki.

Na każdym chlebku układamy trochę mięsa, dwa plastry pomidora, trochę cebuli oraz kilka frytek.

Na wierzch dodajemy łyżkę jogurtu lub sosu tzatziki.

Kładziemy chlebek na serwetce i zwijamy w rożek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    nawet apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    to jest cos co w moim sercu zostanie na zawsze:)Poza słońcem kolejny urok Grecji.....ehhhhhh
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ja też uwielbiam Grecję, mieszkałam tam kilka lat i wprost uwielbiam ich kuchnię ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    suvlaki mi się zawsze będą miło kojarzyły :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ale wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ale fajne to danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !