Sposób przygotowania

kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy wok 15 minut w niewielkiej ilości osolonej wody z dodatkiem cukru. Odcedzamy, wywar zachowujemy. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Smażymy ok 10 minut. Z masła i mąki robimy zasmażkę. Dodajemy wywar z kalafiora, śmietanę i połowę sera. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. W naczyniu żaroodpornym układamy kalafiora i mięso. Polewamy sosem, posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 2000 stopni C. Posypujemy posiekaną natką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !