Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka w tymianku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
tymianek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz
oliwa 50 ml
mix sałat 400 g
winogrona 100 g
seler naciowy
sól
pieprz
oliwa 50 ml
czarne oliwki bez pestek 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka w tymianku

Polędwiczkę kroimy na kawałki ok 4 cm .
Z podanych przypraw i oliwy robimy marynatę i umieszczamy w niej mięso na 3 h .
Następnie ja umiesciłam polędwiczkę w folii aluminiowej i dusiłam ją 10 min na patelni , ale można tez w piekarniku , na patelni było szybciej bo nie tzreb aczekać aż się piekarnik nagrzeje ;)
Sałatkę przygotowałam na szybko z gotowej mieszanki sałat , dodałam do niej winogrona i oliwki a także seler naciowy , skropiłam oliwą i doprawiłam solą i pieprzem , mozna jeszcze dodać octu balsamicznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 02.11.2012 16:34
Cieszę się "calineczko ze smakowało :)
Wioleta14 24.01.2012 23:10
mniam
calineczka 18.01.2012 21:01
gotowałam, jest przepyszne :))
agnieszka137 14.01.2012 14:07
apetyczna i z pewnością smaczna była:)
Anna133 14.01.2012 13:09
Tak smak jest rewelacyjny nie przytłoczony innymi przyprawami ;)
Ania84 14.01.2012 13:01
A czy sama gałka i tymianek wystarczą, żeby polędwiczki nabrały samaku ?
mikrusiak 14.01.2012 12:02
prezentuje się świetnie...:)
Anna133 14.01.2012 11:25
Oj nie nie przepadam za wołowiną , choć dla smakoszy będzie na pewno też pyszne ;)
calineczka 14.01.2012 11:23
Próbowałaś może przygotowac to z polędwicy wolowej?
ben-ka 14.01.2012 11:15
Bardzo apetyczne jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak