Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypta soli,3 łyżki cukru + cukier do posypania ,1 1/2 szklanki mąki
wiórki kokosowe 5 dag
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinie w puszce 7 połówek (2 do dekoracji)
jajko 2 szt.
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy kokosowe z brzoskwiniami :

Żółtka zmieszać ze śmietaną , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli , wiórkami kokosowymi . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć odsączone i pokrojone w paseczki brzoskwinie .Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać posypane cukrem, wiórkami kokosowymi ( mogą być barwione ) i udekorowane pozostałymi brzoskwiniami .
Osobno podać bitą śmietanę .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.02.2012 10:04
Pycha!
Goya 21.03.2011 20:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak