Sposób przygotowania

Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i zastudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Bardzo efektowny deser. Czy zamiast żelatyny można użyć mixu do śmietany?
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    wygląda rewelacyjnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pewnie dobrze smakuje!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !