Sposób przygotowania

Ciasto na pizzę przygotowane wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/198130/ciasto-na-pizze-z-ziolami-prowansalskimi.htmlrozwałkować i przełożyć do obsypanej mąką formy boki podnieść wyżej. Specjalnie nie smarowałam jej tłuszczem, aby sprawdzić czy powłoka antyadhezyjna, dzięki której ciasto można bardzo łatwo wyjmować z formy to tylko chwyt reklamowy czy prawda. Polać ciasto sosem do pizzy zrobionego z pomidorów z puszki, keczupu, bazylii i czosnku. Jako okład można wykorzystać boczek pokrojony w kostkę, kiełbasę pokrojoną w plasterki, obłożyć też plastrami sera, który można posypać delikatnie chilli. Pizzę wstawiać do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25 minut. Pizzę po wyjęciu z piekarnika posypać plasterkami czarnych oliwek i pokrojoną drobno sałatą. Pokroić pizzę nożem na 4 części i rozłożyć na talerze.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomicie wygląda!
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przyznam że wygląda lepiej niż z niejednej profesjonalnej pizzerii :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    spiekła się perfekcyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !