Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa pizza Joli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na pizzę
boczek 5 plastry
kiełbaski staropolskie 3 szt
pomidory w puszce 1 op
keczup 4 łyżki
czosnek 1 ząbki
ser żółty 6 plastrów
czarne oliwki
sałata
chilli
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa pizza Joli

Ciasto na pizzę przygotowane wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/198130/ciasto-na-pizze-z-ziolami-prowansalskimi.htmlrozwałkować i przełożyć do obsypanej mąką formy boki podnieść wyżej. Specjalnie nie smarowałam jej tłuszczem, aby sprawdzić czy powłoka antyadhezyjna, dzięki której ciasto można bardzo łatwo wyjmować z formy to tylko chwyt reklamowy czy prawda. Polać ciasto sosem do pizzy zrobionego z pomidorów z puszki, keczupu, bazylii i czosnku. Jako okład można wykorzystać boczek pokrojony w kostkę, kiełbasę pokrojoną w plasterki, obłożyć też plastrami sera, który można posypać delikatnie chilli. Pizzę wstawiać do gorącego piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem i piec 25 minut. Pizzę po wyjęciu z piekarnika posypać plasterkami czarnych oliwek i pokrojoną drobno sałatą. Pokroić pizzę nożem na 4 części i rozłożyć na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.01.2012 17:45
spiekła się perfekcyjnie
caralajna 15.01.2012 13:05
przyznam że wygląda lepiej niż z niejednej profesjonalnej pizzerii :)
agnieszka137 14.01.2012 14:10
znakomicie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak