Sposób przygotowania

Czerwoną paprykę i chili oczyszczamy po czym paprykę i cebulę kroimy w paski a chili drobniutko ciekamy, to samo robimy z czosnkiem. Na patelni rozgrzewamy i oliwę i wrzucamy warzywa,dodajemy też mięso i delikatnie rumienimy co jakiś czas mieszając. Solimy,pieprzymy i dodajemy pokrojone w plastry pomidory z puszki oraz zioła prowansalskie. Dusimy ok 10minut. Żółtka jaj mieszamy z mlekiem,mąką i odrobiną soli,białka ubijamy na pianę po czym łączymy z żółtkami i mlekiem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1/4ciasta i rozlewamy go na całej objętości naczynia,smażymy z obu stron,przekładamy na talerz i smażymy następne trzy omlety. Każdy z nich przekładamy mięsnym farszem i składamy na pół.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !