Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Bardzo ładnie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !