Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek Beti

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 5-6 sztuk
cukru 3/4 szklanki
mąki 1,5 szklanki
wody 2 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
galaretki pomarańczowej 1 opakowanie
mleko 3 szklanki
cukru 4 łyżki
posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki
herbatników 2 paczki
do polania polewa czekoladowa
dżem 1 słoik
karmel 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Beti

Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 02.08.2011 12:47
Pyszny!
Sloneczko222 05.04.2011 20:02
Bardzo ładnie wygląda:)
katarzynka455 24.09.2010 09:53
smaczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak