Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko z dodatkiem kucharka. Dokładnie odsączyć. Oczyszczoną włoszczyznę wraz z cebulką trzemy na tarce o grubych oczkach i szklimy na oliwie następnie zalewamy rosołem i gotujemy. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy aż będą miękkie. Szczaw i kaszę dodajemy do zupy i doprawiamy do smaku. Śmietanę rozprowadzamy z odrobiną wody i dodajemy do zupy, gotujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawe połączenie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ja kiedyś dodawałam szpinak
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takiej zupy nie jadłam.....
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    o jejku .... to chyba krupnik Niesiołowskiego hihi..... ale ja lubię i krupnik klasyczny i szczawiową więc jakoś to pogodzę....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !