Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszony kalafior

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 kg
sól 5 dag
koper 3-4 łodygi
kilka ziaren gorczycy

Przepis i sposób przygotowania na: kiszony kalafior

kalafior myjemy, dzielimy na małe różyczki, zalewamy dwoma szklankami osolonej wody. Na wierzch wkładamy koper i dodajemy gorczycę. Naczynie przykrywamy płótnem, papierem lub pokrywką. Odstawiamy na 3-4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 28.11.2010 08:03
zaskakujące
buksiak12 14.09.2010 17:35
pewnie smakuje jak kiszona kapusta
Patrycja40 31.07.2010 10:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak