Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3/4 szkl
ser żółty 15 dkg
jajko 3
szpinak mrożony 1 opakowanie
masło 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
najonez 2 łyżki
pomidory 2 średnie
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem

Rozgrzewamy 1 łyżkę masła na patelni i dajemy szpinak, dusimy. wypłukany ryż szklimy na patelni z resztą masła. Podpieczony ryż zalewamy 2 szklankami osolonej wody i gotujemy. Połowę sera zetrzeć i dodać do gotującego ryżu. Ugotowane jajka siekamy i łączymy z ketchupem, majonezem i przygotowanym szpinakiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ryż, szpinak i tak do wyczerpania. Posypujemy pozostałym startym serem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.09.2012 20:46
smaczna :)
IKrakowianka 26.07.2012 21:05
świetna sałatka
m1monika 28.02.2012 14:42
pyszna
Dorota59 06.02.2012 14:38
fajna
Wafelek2601 29.01.2012 23:22
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak