Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

watrubka z dodatkiem jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbek drobiowych 1 kg
jabłka 2 szt
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: watrubka z dodatkiem jabłka

Wątróbkę oczyścić po czym pokroić w kostkę, którą oprószyć mąką i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i, trzymać na ogniu ok. 10 min.
W między czasie pokroić jabłka na cząstki, wówczas wrzucić je do wątróbki.
Następnie oprószyć całość solą, pieprzem oraz majerankiem i pozostawić na ogniu pod przykryciem ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.11.2012 20:54
Bardzo lubię taką wątróbkę
Wafelek2601 19.11.2012 08:33
Pyszna
Motorek 08.03.2012 09:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak