Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarek i jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20dag
jajko 10
bułki czerstwe 2
mleko szkl
cebula 2
natka pietruszki 2łyżki
masło 2łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarek i jajek

Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo.Umyte i oczyszczone pieczarki siekamy drobno,podsmażamy na 1łyżce masła z cebulą.Bułki namoczyć w mleku ,odcisnąć i zmielić z ugotowanymi jajkami.Przełożyć do miski ,wymieszać z grzybami i z dwoma surowymi jajkami,doprawić do smaku solą,pieprzem.Zmielić ponownie .Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem i posypać tartą bułką.Piec 20min w temp 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 23.02.2012 09:34
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak