Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z karkówką.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
ulubione przyprawy Prymat :) do smaku
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
bulion 1,5 szklanki
cebula 1 sztuka
karkówka 30 - 40 wieprzowa
soczewica zielona 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z karkówką.

Soczewicę wypłukać , zalać bulionem i gotować 15 minut na małym ogniu razem z zielem angielskim i listkami laurowymi.. Karkówkę pokroić w drobna kostkę. Cebulę posiekać. Na łyżce oliwy usmażyć karkówkę /jeszcze z niej tłuszcz się wytopi/. Zdjąć z patelni i lekko zrumienić na tym samym tłuszczu cebulę.Mięso i cebulę dodać do soczewicy, patelnię zalać odrobina wody, żeby zebrać wszystkie przysmażone , smakowite resztki i wlać do potrawy. Gotować do miękkości mięsa i soczewicy,z ulubionymi przyprawami / ja dałam paprykę, chilli,odrobinę cząbru/ i przecierem pomidorowym. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 30.05.2012 08:33
lubię soczewicę
Edyta31 22.08.2011 22:30
interesujący przepis :)
iwona332 27.09.2010 00:56
super
iwa643 08.07.2010 07:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak