Sposób przygotowania

Soczewicę wypłukać , zalać bulionem i gotować 15 minut na małym ogniu razem z zielem angielskim i listkami laurowymi.. Karkówkę pokroić w drobna kostkę. Cebulę posiekać. Na łyżce oliwy usmażyć karkówkę /jeszcze z niej tłuszcz się wytopi/. Zdjąć z patelni i lekko zrumienić na tym samym tłuszczu cebulę.Mięso i cebulę dodać do soczewicy, patelnię zalać odrobina wody, żeby zebrać wszystkie przysmażone , smakowite resztki i wlać do potrawy. Gotować do miękkości mięsa i soczewicy,z ulubionymi przyprawami / ja dałam paprykę, chilli,odrobinę cząbru/ i przecierem pomidorowym. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    interesujący przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    lubię soczewicę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !