Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym, żółtka i wodę. Powoli wmieszać kakao i cynamon połączony z mąką. Piec do suchego patyczka i zostawić do ostygnięcia.

Galaretki rozpuścić w trzech szklankach gotowanej wody i odstawić do stężenia. Truskawki umyć i osączyć na sicie.

Trzy szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozprowadzić budynie. Do gotującego mleka dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać cukier i rozrobiony budyń. Gotować do zagęszczenia, cały czas mieszając. Dodać rodzynki i odstawić do lekkiego przestygnięcia.

Ostudzone ciasto nasączyć ponczem i wyłożyć masę budyniową. Na masie położyć truskawki lekko wciskając. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    po prostu pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    śliczne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale apetyczne:):) Już nie mogę się doczekać truskawek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !