Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie serowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowy makaron świderki 20 dag
zielona fasolka szparagowa 20 dag
młoda marchew 20 dag
groszek konserwowy 20 dag
Kukurydza z Puszki 10 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
SZKLANKA MLEKA
szczypta gałki muszkatołowej
żółty ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie serowym

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w 4 centymetrowe kawałki, tak samo postępujemy z marchewką. Kukurydze odsączamy. groszek płuczemy. warzywa dusimy w małej ilości wody. Sos beszamelowy: Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, mieszamy i podsmażamy ok 2 minuty. Wlewamy ciepłe mleko i mieszając, podgrzewamy , aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach, mieszamy z sosem. Polewamy warzywa z makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:12
super przepis napewno wypróbuję
marenka 19.09.2010 11:32
Świetny przepis
Emilia22 18.09.2010 10:44
fajny przepis
Agnieszka191 27.08.2010 19:30
to będe robiła w niedzielę
pauluna
pauluna 24.08.2010 16:09
pyszne
RenataZ-et 23.08.2010 21:17
Połączenie makaronu i sera mówi samo za siebie: musi być pycha!!
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:43
super
plocia 23.08.2010 11:22
chyba dziś na kaca wyprobuję
Alicja34 08.08.2010 19:17
pyszne
marzencia2007 21.07.2010 14:45
mnaim :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak