Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w 4 centymetrowe kawałki, tak samo postępujemy z marchewką. Kukurydze odsączamy. groszek płuczemy. warzywa dusimy w małej ilości wody. Sos beszamelowy: Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę, mieszamy i podsmażamy ok 2 minuty. Wlewamy ciepłe mleko i mieszając, podgrzewamy , aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach, mieszamy z sosem. Polewamy warzywa z makaron.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mnaim :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Alicja34

    pyszne
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    chyba dziś na kaca wyprobuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Połączenie makaronu i sera mówi samo za siebie: musi być pycha!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    to będe robiła w niedzielę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis napewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !