Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zupy dyniowe 2 szt
masło 2 łyżki
pestki dyni 1 łyżki
śmietanka 4 łyżki
seler po 1 szt
marchew po 1 szt
por po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa

warzywa pokroić w paseczki i przysmażyć na maśle w naczyniu wlać ok 500ml wody i gotować zupę dyniowa rozprowadzić w 500ml zimnej wody i wlać do wywaru z warzyw i zagotować pestki dyni podsmażyć na patelni zupę wlać do bulionówek podawać z keksem śmietany posypaną pestkami dyni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka170
Agnieszka170 15.01.2012 14:35
jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak