Sposób przygotowania

Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem na puszytą masę, wymieszać z resztą składników. Ciasto wylać do wysmarowanej margaryną Kasia i posypanej tartą bułką formy, piec 30 min. w 180*C. Biszkopt przekroić na pół. Masa: Żelatynę namocz, rozpuść. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij cukrem pudrem, dodaj śmietan-fix. Połącz z żelatyną i owocami kandyzowanymi. Lukier: Połącz cukier puder z sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj. Poncz: Zaparz mocną Herbatę. Ostudź. Połącz z rumem. Ponczem nasącz biszkopty. Biszkopt przełóż połową masy, następnie rozsmaruj warstwę dżemu truskawkowego. Dekoracja: Pozostałą masę rozsaruj na bokach tortu i obsyp startą czekoladą. Wierzch tortu udekoruj lukrem. Zrób dekorację wg. uznania. Schłódz w lodówce. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ahh kuszące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ...muszę zrobic mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !