Sposób przygotowania

CIASTO: Do śmietanki dodać cukier, cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Ubić na sztywno. Mieszając dodawać po jednym jajku. Mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia przesiać, wymieszać z pianą. Następnie dodać orzechy i rodzynki. Blachę do ciasta wysmarować margaryną KASIA i posypać tartą bułką. Wylać ciasto. NADZIENIE: Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, włożyć do środka po jednej śliwce. Gruszki wetknąć w ciasto ogonkami do góry, posypać orzechami. Piec 70 min. Wyjąć, wystudzić. Miód zagotować ze skórką pomarańczową. Syropem posmarować wierzch.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wow, prezentuje się niesamowicie z tymi gruszkami z ogonkami do góry :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !