Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik korzenny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
miód 1/3 szklanki
jajko 3
margaryna 1,5 kostki
cukier puder 1,5
mleko 1/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik korzenny

Ponadto:
dżem śliwkowy 1 słoik
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1/2 szklanki
mąka 4 łyżki
mleko 700 ml
masło 1 kostka
polewa czekoladowa

Ciasto: składniki zagnieść, podzielić na 4 części. Upiec oddzielnie w temp. 170 stopni C (20 minut). Ostudzić. Budyń i mąkę ugotować na mleku. Masło utrzeć z cukrem, dodając budyń. Połowę kremu rozsmarować na jednym placku. Przykryć drugim, posmarować dżemem. Ułożyć trzeci placek, rozsmarować resztę kremu, przykryć czwartym plackiem. Ozdobić polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak