Sposób przygotowania

Ponadto:
dżem śliwkowy 1 słoik
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1/2 szklanki
mąka 4 łyżki
mleko 700 ml
masło 1 kostka
polewa czekoladowa

Ciasto: składniki zagnieść, podzielić na 4 części. Upiec oddzielnie w temp. 170 stopni C (20 minut). Ostudzić. Budyń i mąkę ugotować na mleku. Masło utrzeć z cukrem, dodając budyń. Połowę kremu rozsmarować na jednym placku. Przykryć drugim, posmarować dżemem. Ułożyć trzeci placek, rozsmarować resztę kremu, przykryć czwartym plackiem. Ozdobić polewą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !