Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany miodownik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 4 szklanki
miód 3 łyżki
jajko
margaryna 1 kostka
Krem:
mleko 1/2 litra
kasza manna 3 łyżki
olejek waniliowy
cukier puder 15 dag
masło 1 kostka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany miodownik

Mąkę i sodę posiekać z miękką margaryną. Dodać jajko i cukier, wyrobić, dodając miód. Ciasto podzielić na 3 części. Piec osobno w temp. 160 stopni C przez 20 minut.
Krem: mleko zagotować z olejkiem. Wsypać kaszę mannę, mieszając, gotować ok. 10 minut. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając kaszę i cukier puder. Ciasta przełożyć kremem, mocno docisnąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 01.08.2013 08:23
Czy z tym cukrem w składnikach to nie pomyłka? Pewnie ilość pomylona z ilością mąki,prawda?
MagdaXXX 18.03.2012 07:01
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak