Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso z szynki 1/2 kg
mielona wieprzowina 1/2 kg
cebule 2
marchewka
pietruszka
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
bulion warzywny 1 litr
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz koperkowy

Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w krążki. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić cebule. Dodać obydwa mielone mięsa, mieszając, podsmażyć. Przyprawić. Mięsa przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać marchewkę i pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować ok. 30 minut. Sos zagęścić odrobiną mąki. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.05.2012 08:36
lubię , ładnie pachnie taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak