Sposób przygotowania

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w pierścienie, cebule w cieńkie plasterki.Warzywa posypać 4 łyżkami soli i odstawić na 2 godziny. Następnie paprykę i cebule przełożyć na sito, wypłukać i osączyć. Wlac ocet do garnka z nierdzewnej stali i dodać pozostałe składniki. Podgrzewać na malym ogniu przez 5 minut,aż do zagotowania. Osoączone warzywa przełożyc do wysterylizowanych słoików i zalać wrzącym octem , tak by były przykryte. Zakręcić mocno słoki i odstawić co najmniej na tydzien. Można je przechowywać do pół roku

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !