Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowa pieczeń

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mielone mięso 45 dag
bułka
jajko
Śliwki kalifornijskie 8
cebule 3
olej
boczek 6 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowa pieczeń

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Mielone mięso wyrobić z bułką, cebulą i jajkiem, przyprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą. Dodać śliwki, delikatnie wymieszać. Z mięsa uformować podłużną pieczeń, ściśle owinąć plasterkami boczku. Pieczeń włożyć do natłuszczonej foremki. Włożyć do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika. Piec ok. 40 minut. Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak