Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mielone mięso 40 dag
jajko 2
śmietana 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
majeranek
sól
pieprz
por
czosnek 1 ząbek
chrzan 2 łyżki
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z porem

Por i paprykę pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Do mięsa wbić jedno jajko, dodać śmietanę i musztardę, wyrobić. Dodać warzywa i chrzan, połączyć. Z masy uformować niewielkie kotlety, oprószyć mąką. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak