Sposób przygotowania

wodę z porcjami zagotowujemy, zdejmujemy szumowiny, wsypujemy kaszę, kucharka, dodajemy po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz listek laurowy. Marchew, pora i pietruszkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej się zupy, brukselkę oczyszczamy i też wkładamy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut następnie doprawiamy do smaku, możemy zabielić delikatnie śmietaną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    +uwielbiam brukselkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszna i taka kolorowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z brukselk? nie jad?am.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczna ta zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiamy krupniczek i brukselkę tez czasem dorzucę, jest pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !