Sposób przygotowania

Melona myjemy i obieramy ze skóry, usuwamy nasiona, po czym miąższ kroimy drobno i miksujemy mikserem. Jedną łyżkę pokrojonego melona pozostawiamy do posypania zupy. Następnie zmiksowany miąższ zalewamy wodą, wlewamy do tego sok pomarańczowy, wiśniówkę, dodajemy tartą gałkę muszkatołową, doprawiamy przyprawami do smaku i zagotowujemy na średnim ogniu. Pod koniec gotowania wlewamy jogurt grecki, dodajemy pokrojoną drobno miętę oraz pokrojonego w kostkę melona, po czym wszystko zagotowujemy. Gotową zupę ściągamy z ognia i przelewamy do miski z ugotowanym ryżem. Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super ciekawe, nigdy nie jadlem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !