Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1/2 kg
woda 2 szklanki
cukier 6 łyżek
cynamon 1/2 laska
cukier wanilinowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek agrestowy

Wodę zagotowujemy wraz z cukrem. Gdy powstanie gęsty syrop przekładamy do niego oczyszczony agrest. Doprowadzamy do wrzenia. Owoce odcedzamy z nadmiaru soku. Do soku dajemy laskę wanilii i chwilkę gotujemy. Owoce przekładamy do salaterek i polewamy powstałym cynamonowym syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak