Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki i śledź

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych ziemniaków 6 sztuk
śledzi 1 słoik
ogórka 1 szt
śmietany 1 łyżka
marynowanych grzybków 1 słoiczek
sól, pieprz do smaku
pomidorów 2 szt
papryki 1 kawałek
szczypiorku 1/2 pęczka
twaróg 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki i śledź

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie (ewentualnie z dodatkiem vegety). Serek ucieramy z łyżką śmietany. Dodajemy część pokrojonego ogórka w kostkę i drobno pokrojony szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem (można ziołami). Śledzie mogą być z zalewy octowej. Przedzielamy je po długości na połowy i zwijamy w ruloniki. Ścinamy troszkę ziemniaka i wydrążamy małe wgłębienie. Nakładamy twarożek a na wierzch kładziemy rulonik ze śledzia, kawałek pomidora, ogórka (mogą być korniszony), grzybka marynowanego, kawałek papryki. Po prostu to co kto lubi. Wszystkie dodatki przygotowujemy wcześniej, by sprawnie nakładać na ciepłe ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 19.05.2011 12:52
Pięknie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak