Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drozdzowe buleczki z wytrawnym nadzieniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
mąka 2 szklanki
olej 4 lyzki
sól 1 lyzka
jajko 1 szt
pieprz 1 lyzka
bazylia 2 lyzki
cukier 1 lyzka
szynka 10 dag
ketchup 1 szt
pieczarki 10 dag
por 1 szt
kukurydza wg uznania
ser żółty 15 dag
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: drozdzowe buleczki z wytrawnym nadzieniem

Drozdze rozrabiamy z woda, lyzka cukru i maki,
Gdy drozdze zaczna wyrastac dodajemy pozostala make, olej, sol, jajko, pieprz, bazylie i wyrabiamy ciasto,
odstawiamy do wyrosniecia, gdy wyrosnie ciasto rozwalkowujemy i wycinamy miseczka koleczka ( jak na pierogi ale koleczka powinny byc wieksze ), kazde koleczko smarujemy ketchupem - omijajac brzegi, na krazek nakladamy paseczki szynki, krazki pora, plasterki pieczarek, kukurydze, posypujemy serem i doprawiamy ulubionymi przyprawami lub tylko sola, skladamy koleczka na pol i zlepiamy jak pierogi, odstawiamy na blache do wyrosniecia, pieczemy ok. pol godziny w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.05.2013 09:11
bardzo smaczne
m1monika 01.02.2013 15:08
rewelacja!!!
Norgiusz 16.08.2012 09:21
extra
dorotka0000025 29.01.2012 14:58
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak