Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
woda 4 łyżki
cukier puder 1 szkl
mąka ziemniaczana 6 łyżki
mąka tortowa 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
NADZIELNIE
smietana kremowa 1 szkl
zagestnik do smietany
cukier puder 2 łyżeczka
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: rolada

białka ubić z wodą gdy będzie sztywna dodajemy cukier puder i po jednym żółtku stale ubijając potem sypiemy mąkę ziemniaczana i tortową oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką później wlewamy ciasto do brytfanny wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w temp 160*c ok 20 minut po wyjęciu ciasto dajemy do ściereczki i rolujemy ciasto .Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru pudru i zagęstnika ciast rozwijamy smarujemy cienko dżemem nakładamy śmietane i zawijamy w roladkę na wierzch też można dać troszkę śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak