Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy szpinak, który doprawiamy solą i pieprzem.Chwilę dusimy.

Do szpinaku dodajemy śmietanę oraz pokruszony ser pleśniowy. Mieszamy i chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na pół.Każdą pojedynczą pierś nadkrajamy wzdłuż, tak aby otrzymać cieńsze płaty. Rozbijamy je tłuczkiem do mięs.( Najlepiej najpierw włożyć mięso do woreczka foliowego). Przyprawiamy.

Na każdym płacie mięsa kładziemy plaster sera, a następnie smarujemy masą szpinakową.

Składamy płat mięsa na pół i spinamy wykałaczkami.

Mięso smażymy z obu stron lub grillujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha,lubię mięska ze szpinakiem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Szpinak + żółty ser + kurczak = jedno z najlepszych połączeń kulinarnych:)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pycha
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ajajaj....aż się głodna zrobiłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musze to zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    zapowiadają się smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym takie zjadła :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pyszności!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    wyglądają niesamowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !