Sposób przygotowania

Palmę roztopić, przestudzić. Drożdże zagnieść z mąką, jajkami, żółtkami, solą, cukrem i palmą, zostawić do podrośnięcia. Ciasto rozwałkować, ciąć na paski. Kroić na ukos, w środku zrobić nacięcia. Jeden koniec przewlekać przez te nacięcia tworząc kształt faworków. Smażyć na głębokim oleju na rumiano z obu stron.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Dobry przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    pyszne faworki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    wręcz wielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pysznosci... musze zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajne sa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Idealne na karnawał
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !