Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Pszczółka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 sztuka
palma 1 kostka
cukier 250 gram
mleko 6 łyżek
sok z cytryny ok.3 łyżki
cukier puder 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
orzechy włoskie 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Pszczółka

Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem i wodą, skropić tym biszkopt. Palmę zagotować z cukrem, mlekiem i posiekanymi orzechami. Masę wylać na biszkopt, wyrównać powierzchnię. Podawać po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 24.10.2016 18:41
Szkoda ze fotki nie ma :p
RenataZ-et 13.02.2014 22:48
ciekawy pomysł
Alex_M 28.05.2013 11:18
fajne ciacho!
Wafelek2601 01.02.2013 16:18
Super
pacpaw 29.06.2012 23:34
dla samej nazwy bym je zrobił
KOBRA 28.06.2012 22:42
zapewne b.dobre ciasto
Andzia1977
Andzia1977 16.06.2012 21:40
nazwa świetna, ciasto na pewno też pyszne
Grazyna0211 15.06.2012 18:16
fajne szybkie ciasto
Wacław 07.04.2012 10:13
pyszniutkie !
dianix 03.03.2012 11:33
z tym ciastem to już dawno styczności nie miałam
Ada-Gaba 03.03.2012 06:43
przepyszne
ziutula
ziutula 25.01.2012 10:10
kojarzy sie z miodem nazwa
teresa18 22.01.2012 10:18
smaczne
Beatris 17.01.2012 15:49
Ciekawy przepis.
DanutaS 16.01.2012 10:16
świetna nazwa, a czemu pszczółka?:)
Weronika_eM 14.01.2012 17:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak