Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki suszone w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 25 dag
jajko 1 sztuka
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
migdały 8 dag
cukier puder do posypania
cynamon 1/2 łyżeczki
tłuszcz do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki suszone w cieście

Śliwki moczyć przez około 20 minut w wodzie, następnie odsączyć i wyjąć z nich pestki. Do każdej śliwki, w miejsce pestki włożyć migdał. Z jajka, mąki i mleka przygotować ciasto naleśnikowe. Śliwki obtaczać w mące, a następnie zanurzać w cieście naleśnikowym. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Po odsączeniu z tłuszczu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.09.2013 09:30
Dla mnie super
IKrakowianka 27.11.2012 20:15
super :)
kasiaw 27.05.2012 19:08
super
linka1312 27.08.2010 10:15
ciekawe, tylko troche trudne
Iwusia 29.07.2010 22:18
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak