Sposób przygotowania

Wiśnie należy umyć i osuszyć. Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto. Wiśnie obtaczać w mące, a następnie w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Po odsączeniu w tłuszczu posypać cukrem pudrem. Można także wiązać wiśnie w pęczki po kilka sztuk i w taki sposób smażyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis na szybki deser.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    To coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !