Sposób przygotowania

Mak zalewamy szklanka wody , gorącej wody , zamieszać i pomału odlać wodę . Zalać drugi raz ta sama ilością wrzątku i odstawić na kilka godz , żeby nam mak napęczniał . Wodę odlewamy i mielimy mak . Ziemniaki gotujemy odcedzamy do garnka i przecieramy przez sitko . Dodać do nich wodę , w której się gotowały i zmielony mak . Garnek dajemy do ciepłego piekarnika i zapiekamy , aż utworzy się nam kożuch .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    na pewno smakuje swietnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !