Sposób przygotowania

pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, podsmażyć i przyprawić przyprawą meksykańską, ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Następnie cebulę, marchewkę, cukinię, paprykę pokroić. Do garnka z wodą dodać kostkę rosołową (nie gotować na kościach gdyż zupa może być mętna i zbyt tłusta - jak kto woli) warzywa i gotować. Warzywa dodawać od najtwardszych, kukurydza na końcu najkrócej się gotuje). Fasolę, kukurydzę po wyjęciu z puszki opłukać w wodzie (z mętnego nalotu, szlamu). Do garnka z wodą dodać też wcześniej podsmażoną pierś z kurczaka. Po ugotowaniu (osiągnięciu przez warzywa odpowiedniej chrupkości i przyprawieniu) podajemy najlepiej w miseczkach, na spodzie kładąc starty wcześniej ser żółty i nalewając na niego gorącą zupę.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    trochę dużo tej samej zupy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !