Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
cebula
pierś z kurczaka
ser żółty
papryka czerwona
cukinia
przyprawa meksykańska
przyprawa chilli
kostaka rosołowa 1-2 sztuki
marchewka
przyprawy
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska z serem

pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, podsmażyć i przyprawić przyprawą meksykańską, ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Następnie cebulę, marchewkę, cukinię, paprykę pokroić. Do garnka z wodą dodać kostkę rosołową (nie gotować na kościach gdyż zupa może być mętna i zbyt tłusta - jak kto woli) warzywa i gotować. Warzywa dodawać od najtwardszych, kukurydza na końcu najkrócej się gotuje). Fasolę, kukurydzę po wyjęciu z puszki opłukać w wodzie (z mętnego nalotu, szlamu). Do garnka z wodą dodać też wcześniej podsmażoną pierś z kurczaka. Po ugotowaniu (osiągnięciu przez warzywa odpowiedniej chrupkości i przyprawieniu) podajemy najlepiej w miseczkach, na spodzie kładąc starty wcześniej ser żółty i nalewając na niego gorącą zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.01.2012 14:27
trochę dużo tej samej zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak